از تفاوت تا تفاهم

شروع زندگی مشترک با آگاهی و دانایی سبب می شود تا زندگی مشترک پایدار، رضایت مندانه و رو به رشد و بالندگی را تجربه نمایید. پایداری بدان معناست که یکی زندگی چند ده ساله زیبا را در کنار یکدیگر تجربه کنید و در طول این مسیر، نه حرف از جدایی ... (بیشتر)
254 فراگیر تاکنون ثبت نام کرده اند!
4 جلسه
86 دقیقه
از تفاوت تا تفاهم
درباره درس

شروع زندگی مشترک با آگاهی و دانایی سبب می شود تا زندگی مشترک پایدار، رضایت مندانه و رو به رشد و بالندگی را تجربه نمایید. پایداری بدان معناست که یکی زندگی چند ده ساله زیبا را در کنار یکدیگر تجربه کنید و در طول این مسیر، نه حرف از جدایی بزنید و نه به آن فکر کنید. زندگی رضایت مندانه یعنی اگر سی سال دیگر از شما پرسیده شود که زندگی مشترکتان چگونه بود، بگویید: «عالی. فراز و نشیب زیادی را تجربه نمودیم و سختی های بسیار را تجربه کردیم اما وقتی به کل زندگی مان نگاه می کنم، زندگی قشنگی را می بینیم». شما وارد یک جریان شده اید که هر آنچه که برای یک زندگی زیبا نیاز دارید را در اختیار شما قرار می دهد. رسیدن به این زندگی قشنگ، در پنج گام ممکن می گردد. گام اول خودآگاهی است و در آن با شایستگی ها و آمادگی های ورود به زندگی مشترک آشنا شوید. خودآگاهی یعنی قبل از اینکه جواب بله را در زمان خطبه عقد بگوییم به آماده بودن یا نبودن خود برای ورود به مرحله زن و شوهری آگاه باشیم. شما می خواهید تا پایان زندگی با کسی همسفر شوید آیا  مسئولیت پذیر هستید؟ ابراز محبت بلدید؟ قانون همدلی را می دانید و توانایی درد دل کردن و درد دل شنیدن را دارید؟ مهارت کنترل خشم را بلدید؟ اگر چنین توانایی هایی را دارید، برای سفری لذت بخش، آن ها را تقویت کنید. اگر آن ها را ندارید، به سرعت آن ها را کسب نمایید تا دیر نشده است و شیرینی پیوند مبارکتان به سرعت با حوادثی ناگوار به تلخی نگراییده است. گام دوم خانواده آگاهی است و در آن به پرسش «زندگی مشترک به چه معناست؟» یا «زوجیت چیست؟» پاسخ می دهید. زوجیت به معنای یکی شدن و گره خوردن جسم، روان و آبروی زن و مرد به یکدیگر است. مردی که سر خانمش داد می زند، خانمی که شوهرش را تحقیر و از او غیبت می کند، معنای زوجیت را نفهمیده اند. در گام سوم باید به نقش های جدید زندگی مشترک یعنی همسری و وظایف و مسئولیت های متعاقب آن آگاه باشید. در گام چهارم، باید قانون تغییر  را بیاموزید. این قانون بدان معناست که همه ما قادر به تغییر و نیازمند به آن هستیم، از الان باید تغییر کنیم و باید برای این تغییر برنامه داشته باشیم. در نهایت در گام پنجم، به تفاوت ها و شباهت های جاذب زن و مرد آگاه شوید.

این درس تحت عنوان «از تفاوت تا تفاهم» در 4 جلسه توسط استاد حمید صادقیان ارائه شده است. پیش فرض قابل توجه استاد این است که برخی از افراد ازدواج می کنند اما متأهل و متعهد نمی شوند و دارای زندگی مشترک نمی گردند. بدین منظور ایشان به دنبال حل این مسئله برمی آید؛ چیزی که ریشه بسیاری از مشکلات حوزه خانواده است. راه حل مدنظر، متشکل از پنج پرسش اساسی است که مردان و زنانی که قصد ازدواج دارند یا ازدواج کرده اند، باید سریعاً از خود بپرسند. چهار جلسه این درس به طرح این سؤالات و پاسخ های آن ها اختصاص دارد. استاد در جلسه اول، صلاحیت های لازم برای زندگی مشترک را  برشمرده شده اند و معنای زوجیت را روشن نموده اند. در جلسه دوم سه وظیفه زنان در زندگی مشترک یعنی آرامش بخشی، خودآرایی، مدیریت خانه و تقویت معنوی در زندگی و سه وظیفه شوهران یعنی تأمین نیازهای اقتصادی، ایجاد فضای امنیت و آرامش و هدایت و حراست اعتقادی و معنوی زندگی مورد اشاره قرار گرفته است. در دو جلسه پایانی، مراحل چهارگانه تغییر و نیازهای ویژه زنان و مردان از قبیل نیاز عاطفی و نیاز به احترام و اقتدار تشریح گردیده است.

رایگان!
254 فراگیر تاکنون ثبت نام کرده اند!

اهداف درس

  • آشنایی با صلاحیت های لازم برای زندگی مشترک
  • شناخت معنای زوجیت و خانواده آگاهی
  • آشنایی با وظایف همسران نسبت به یکدیگر
  • شناخت تفاوت ها و شباهت های زنان و مردان