مهارت های کاربردی واسطه گری در ازدواج

بعضی از انسان‌ها، انسان‌های مبارکی هستند و همواره به دیگران خیر می‌رسانند. اینکه انسان برای دیگران سودمند باشد، از عنایات خاص خداوند است که شامل هر کسی نمی‌شود. خداوند به برخی این توفیق را می‌دهد که یا خودشان مستقیماً مشکل دیگران را حل کنند و شادی را برای دیگران پدید ... (بیشتر)
31 فراگیر تاکنون ثبت نام کرده اند!
6 جلسه
200 دقیقه
مهارت های کاربردی واسطه گری در ازدواج
درباره درس

بعضی از انسان‌ها، انسان‌های مبارکی هستند و همواره به دیگران خیر می‌رسانند. اینکه انسان برای دیگران سودمند باشد، از عنایات خاص خداوند است که شامل هر کسی نمی‌شود. خداوند به برخی این توفیق را می‌دهد که یا خودشان مستقیماً مشکل دیگران را حل کنند و شادی را برای دیگران پدید بیاورد یا اگر خودشان نتوانستند، واسطه خیر شوند و این کار را به وسیله دیگران انجام دهند. این واسطه گری، کاری آسان نیست و اگر غافلانه انجام گردد، می تواند عواقب منفی قابل توجهی داشته باشد. دختری را تصور کنید که می گوید: «کاش پای آن واسطه به زندگی ام باز نشده بود. او بود که مرا به درون این مرداب کشاند». شما بعنوان واسطه گر، وقتی سخنان او را می شنوید با ناراحتی به خود می گویید: «به راستی آیا جواب خوبی، بدی است. من قصد داشتم او را به خوشبختی برسانم». چنین واسطه گری به جای گفتن این سخنان، باید به این فکر کند که چرا قصد پاکش و عمل مخلصانه اش، نتیجه ای معکوس داشته است. شاید شما با داستان دوستی خرس و پهلوان مولونا آشنا باشید. داستان از این قرار است که پهلوانی، خرسی را از چنگال اژدها نجات می دهد. از آن پس خرس همیشه به دنبال جبران محبتش بود. روزی که پهلوان خواب بود، مگسی روی صورت او می نشیند. خرس برای کشتن آن مگس بر گرفت از کوه سنگی سخت و آن را روی صورت پهلوان انداخت. گاهی ما انسان ها همچون خرس این داستان زیبا، دارای اخلاص و دارای نیت های پاک هستیم اما نتیجه کارمان، بد در می آید. ما دوست داریم به جرگه السابقون و پیش گیرندگان بپیوندیم و بدین سبب به دنبال انجام کارهایی بسیار پسندیده می رویم. واسطه گری در ازدواج و وصل ها یا جلوگیری از جدایی ها و  فصل ها یکی از این کارهای زیباست. این کارها همان قدر که موجب رسیدن ما به درجات والایی می شوند، کارهایی بسیار سخت نیز می باشند. برای انجام درست آن ها باید علاوه بر اخلاص و حسن نیت، دارای حکمت، دانش و مهارت های کافی نیز بود. برای مثال برای انجام درست این کار پسندیده، باید دارای روحیه پرسشگر و مقایسه کننده باشیم. وصل کردن دو نفر به یکدیگر به هر بهایی نمی تواند رویکردی مناسب باشد. قبل از این کار باید از خود بپرسیم: آیا فضای ذهنی این دو نفر، که از نظر ما بعنوان دو زوج در کنار یکدیگر قرار گرفته اند، واقعاً به هم می خورد یا نه؟.

این درس تحت عنوان « مهارت های کاربردی واسطه گری در ازدواج» در 6 جلسه توسط دکتر قاسمعلی صدرا ارائه شده است. هدف اصلی درس، گسترش پهنه ی ازدواج های موفق به عنوان یک فضیلت در جامعه است. استاد این هدف را از طریق پرداختن به موضوعات متعددی از قبیل مهارت گفتگو ی متقابل، روحیه پرسش گری واسطه گران و نکات پیرامون آن، تکنیک های خلاصه سازی، مراحل و شرح وظایف برای معرفی کردن افراد به یکدیگر، تفاوت دو نقش مشاوره و واسطه گری در ازدواج به پیش می برد. بیایید با یکدیگر نگاهی به گوشه ای از این درس بیندازیم. «واسطه گر، مشاور و روان شناس نیست. گاهی می گوییم: آقا، اگر این برود ازدواج کند، اوضاعش بهتر می شود. بعضی موقع ها می بینیم نه تنها کار درست نشد، بلکه اوضاع بدتر نیز شد».

رایگان!
31 فراگیر تاکنون ثبت نام کرده اند!

اهداف درس

  • آشنایی یا نحوه پرسش گری و شفاف سازی در گفتگو
  • شناختن تکنیک های خلاصه سازی
  • اشنایی یا مراحل معرفی افراد به یکدیگر
  • شناختن تفاوت دو نقش واسطه گری و مشاوره